NordNews
Avem ce spune

Un bărbat de 67 de ani din Cosăuți, Soroca riscă până la doi ani de puscărie, după ce a trecut în înot râul Nistru

Un bărbat de 67 de ani din satul Cosăuți, raionul Soroca  riscă până la doi ani de închisoare pentru traversarea ilegală a frontierei moldo-ucrianene. Intrusul a fost reținul trecând în înot râul Nistru dinspre Ucraina. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Olănești au înregistrat cazul în după amiaza zilei de ieri, 11 august.
Patrula mobilă a Sectorului, acționând conform unei informații operative pe direcția Olănești – Troițcoe, a observat un bărbat la o sută de metri de la hotar, ce se îndrepta spre interiorul țării. În scurt timp acesta a fost reținut și interogat.
Bărbatul a declarat oamenilor legii că se întorcea din regiunea Odesa și neavând niciun act de călătorie a recurs la traversarea frontierei, prin eludarea de la controlul legal al frontierei. Mai mult, acesta a recunoscut că a trecut râul Nistru prin înot, pe direcția satelor Troițcoe (UA) – Purcari (MDA).
În cadrul examinării cauzei penale și în urma măsurilor speciale de investigație întreprinse de către polițiștii de frontieră ai DR Est, s-a stabilit că acum două săptămâni persoana în cauză a mai săvârșit o acțiune de acest gen aflându-se în proximitatea satului Săiți, raionul Căușeni.
Ca urmare, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul din cadrul Inspectoratului de Poliție Căușeni. Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a elucida toate circumstanțele.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"