Un bărbat din Bălți, reținut la Otaci cu un permis de conducere fals, cumpărat pe internet

Un bărbat de 38 de ani din Bălți a fost reținut de polițiștii de frontieră la punctul de trecere Otaci cu permisul de conducere falsificat. Tânărul a declarat că documentul l-a obținut de la o persoană necunoscută și pentru care a oferit 500 de euro.
Bărbatul se afla la volanul unui automobil, marca Audi A6. În timpul verificării documentelor solicitate la controlul de frontieră, dar și în baza analizei de risc, angajații Poliției de Frontieră au observat mai multe elemente distinctive ale permisului de conducere care nu corespund unui original. Documentul, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești, a fost supus primelor verificări cu tehnica specială, unde bănuielile angajaților au fost confirmate – permisul este contrafăcut.
Audiat, bărbatul de 38 de ani a precizat că a apelat la ajutorul unui necunoscut, identificat pe internet, și acesta i-ar fi perfectat permisul contra sumei de 500 de euro.
Conform procedurilor legale, documentul cu semne clare de fasificare a fost ridicat și transmis spre expertiză. Tânărului moldovean i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, doar că în calitate de pasager.

leave a reply