NordNews
Avem ce spune

Un bărbat din Chișinău a fost omorât, după ce a adăpostit câțiva protestatari. Vinovații riscă ani grei de închisoare

Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executare în penitenciar de tip închis, pentru omorul unui bărbat.

„Conform învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, în seara zilei de 30 octombrie 2022, cu un alt bărbat, au venit la un protest în municipiul Chişinău. După ce microbuzul care i-a transportat la protest a plecat, din motiv că nu puteau să se întoarcă în satul natal, au decis să înnopteze la o prietenă, în sectorul Botanica al Capitalei, împreună cu mai multe persoane, care la fel nu aveau unde dormi. Ulterior, după ce au consumat cu toții alcool, fiind în stare de ebrietate, inculpatul, acționând în complicitate cu amicul său, au inițiat un conflict cu unul din bărbații prezenți, și i-au aplicat multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste diferite părţi ale corpului”, se arată în nota informativă a procuraturii.

Potrivit concluziei raportului de expertiză, victimei i-a fost cauzată traumă închisă a cutiei toracice, traumă cranio-cerebrală închisă și alte vătămări. În consecință, bărbatul a decedat peste 5 zile.

Inculpatul a pledat nevinovat, iar complicele său a fost condamnat la 9 ani de închisoare din motiv că și-a recunoscut integral vinovăția și a beneficiat de reducerea limitelor pedepsei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"