NordNews
Avem ce spune

Un bărbat din Turcia a supraviețuit peste 30 de ore sub dărămâturi

Yüksel Ergit a fost scos în viață de sub dărâmăturile unei clădiri, la 32 de ore de la cutremur, în provincia Hatay. Încercând să dea de aer, a spart câteva cărămizi și a găsit o pungă cu 12 măsline, pe care le-a mâncat în timp ce aștepta să fie salvat, a povestit bărbatul pentru agenția turcă de presă Anadolu, scrie Libertatea.ro.

Ergit, în vârstă de 32 de ani, se află internat la Spitalul Bilkent City din Ankara, după ce a fost scos dintre dărâmături.

Bărbatul lucrează într-o companie privată din Ankara și venise la Hatay în interes de serviciu. Când a început cutremurul, Ergit s-a adăpostit sub o masa din camera de hotel unde era cazat.

Am căzut două etaje din camera în care mă aflam. Aveam în mână bucata de fier a mesei, un scaun deasupra mea și grămezile de fier. A fost prima dată în viața mea când am trăit un asemenea cutremur”, a mărturisit Ergit.

Alături de el, printre dărâmături, se mai aflau oameni blocați, cu care Ergit a reușit să comunice. „Va veni cineva și ne va salva”, le spunea bărbatul. Ergit a mărturisit că a fost scos cu ajutorul tatălui său, al colegilor și al voluntarilor care au venit din Ankara.

Nu știam dacă e zi sau noapte. Era ca și cum aș fi fost acolo de 10 zile. Au fost replici constante când mă aflam sub dărâmături. Încercam să sparg cu cotul cărămizile care căzuseră peste mine, ca să iau aer. Atunci am găsit o pungă cu 12 măsline. Am ascuns-o sub braț și am mâncat câte una până am fost salvat”, a mai spus Ergit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"