NordNews
Avem ce spune

Un bărbat infectat cu Covid, care a fugit din spital, a fost găsit mort pe marginea drumului

Un bărbat infectat cu Covid-19 şi internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a fugit din unitatea medicală și a fost găsit decedat pe marginea unui drum, la câţiva kilometri de casă. Ana Rinder, managerul spitalului din Vaslui, a precizat la Digi24 că bărbatul primise tratament și avea aproximativ 15% afectare pulmonară. 

„Bărbatul a fost adus de un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui și predat cadrelor de la Unitatea de Primire Urgențe. A fost testat cu test rapid de două ori, rezultatul fiind negativ. Ulterior, testul PCR a ieșit pozitiv. Bărbatul a primit tratament și a rămas în UPU în așteptarea unui loc, pentru că toate secțiile clinice pentru tratarea pacienților Covid erau ocupate. A fost tratat cu schema conform protocolului terapeutic. După două zile, pe data de 23 octombrie, la ora 11, după efecturarea tratamentului, când asistenta a intrat în salonul respectiv, pacientul plecase. A fost anunțată poliția, urmarea o știți, a fost găsit la 16 kilometri de Vaslui. (…) Acesta avea aproximativ 15% afectare pulmonară, nu era în stare foarte gravă”, a declarat managerul spitalului din Vaslui, într-o intervenție la Digi24.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, Mihaela Manoliu, bărbatul de 64 de ani a fost observat de un trecător care a anunţat că în zonă se află o persoană posibil decedată.

„Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din localitatea Micleşti, a fost găsit pe marginea drumului de un trecător. Echipajul medical care a intervenit la faţa locului a constatat decesul bărbatului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei şi a stabilirii cauzei decesului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Din primele cercetări, în cazul bărbatului nu există suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni, spun anchetatorii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"