NordNews
Avem ce spune

Un bărbat, internat la spital cu arsuri pe 15% din suprafața corpului, iar altul – spitalizat cu intoxicații, în urma unui incendiu produs într-un apartament din Capitală

Un apartament dintr-un bloc de locuit din sectorul Rîșcani al Capitalei a fost cuprins de flăcări duminică dimineață, 9 ianuarie. Un bărbat, care se afla în locuință, a fost internat la spital cu arsuri pe 15% din suprafața corpului, iar altul a fost spitalizat cu intoxicații, scrie zdg.md.

Potrivit responsabililor de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), arderea a avut loc într-un apartament dintr-un bloc de locuit de tip cămin din strada Studenților 2/3 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 01:34. La fața locului pentru lichidarea incendiului au intervenit trei echipe de pompieri.

Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că o cameră de la etajul 2 cu suprafața de 12 metri pătrați este cuprinsă de flăcări. Angajații IGSU au reușit să salveze doi bărbați care se aflau în interiorul apartamentului afectat de ardere. Bărbații au fost evacuați, iar serviciul medical de urgență i-a transportat la spital.  În urma incendiului, o persoană a primit combustii pe 15% din suprafața corpului fiind internată la Centrul de Combustii din capitală, iar a doua persoană a primit intoxicații cu produsele de ardere a căilor respiratorii fiind preluată de medici la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău.

Ambii bărbați primesc îngrijiri medicale, starea acestora fiind de gravitate medie. Incendiul a fost localizat la ora 1:46 și complet lichidat la ora 2:02.

Cauza și circumstanțele de producere a incendiului urmează a fi stabilite. Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 35 situații de risc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata