NordNews
Avem ce spune

Un bărbat și un adolescent din Ocnița riscă să facă pușcărie. Află ce infracțiune au comis

Un bărbat de 33 de ani și un adolescent de 15 ani, locuitori ai raionului Ocnița, sunt cercetați penal după ce au răpit un ,,VAZ 2103”.

Polițiștii din Ocnița au fost alertați de un locuitor al localității Vălcineț care a comunicat că i-a fost răpit automobilul în plină zi, parcat la poarta gospodăriei, cu cheia în mecanismul de pornire. La scurt timp, poliția a mai primit un apel, precum că automobilul răpit ar fi implicat în două accidente pe teritoriul raionului Briceni.

În urma acțiunilor întreprinse de polițiștii din Ocnița, Briceni și cei ai Direcției Patrulare Nord a INSP, automobilul a fost localizat pe o stradă din localitatea Trebisăuți din raionul Briceni, iar suspecții escortați la Inspectorat pentru documentare.

Oamenii legii au stabilit că suspectul de 33 de ani se afla în căutare, anunțat de către Procuratura raionului Ocnița pentru comiterea altei infracțiuni.

Bărbatul a fost  reținut pentru 72 de ore, iar minorul este cercetat în libertate.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru  ,,Răpirea mijlocului de transport”. Conform legislației în vigoare persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 3 la 5 ani.

Reamintim șoferilor să fie precauți și să nu își lase cheile în mecanismul de pornire pentru a nu facilita intențiile rele ale infractorilor.

Dacă totuși ați devenit victima unei asemenea infracțiuni, apelați imediat Poliția la numărul unic de urgență 112.

Reamintim șoferilor să fie precauți și să nu își lase cheile în mecanismul de pornire pentru a nu facilita intențiile rele ale infractorilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"