NordNews
Avem ce spune

Un bătrân din raionul Sângerei a decedat cuprins de flăcări în propria casă

În această dimineață, un bătrân în vârstă de 90 de ani a decedat în propria casă, care a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, bărbatul ar fi decedat din cauza intoxicării cu fum.
Incendiul s-a produs într-o casă din localitatea Clișcăuți, raionul Sângerei. Pompierii au stabilit că flăcările au cuprins o cameră. În urma incendiului au ars bunurile materiale din interiorul camerei.
Potrivit salvatorilor, incendiul s-ar fi produs din cauza nerespectării regulilor de explotare a sobei. Cauza concretă, circumstanțele și prejudiciul material urmează să fie stabilite ulterior.În perioada rece a anului salvatorii îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe normele antiincendiare. Pentru a evita producerea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă ca sobele de încălzit să fie explotate corespunzător și să fie verificate la timp.
IGSU atenționează și despre riscul producerii incendiilor în cazul supraîncălzirii, dar și suprasolicitării sobelor. O măsură de securitate care trebuie respectată cu strictețe este distanța între sobă și obiectele combustibile. Aceasta nu trebuie să fie mai mică de jumătate de metru. Totodată, sobele nu trebuie să fie acoperite pentru a evita procesul mocnirii.
Potrivit IGSU, de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au fost înregistrate 80 incendii în urma cărora au decedat 17 persoane

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"