NordNews
Avem ce spune

Un bebeluș de o lună a fost vaccinat, din greșeală, împotriva COVID-19

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat din greşeală, în Turcia, împotriva COVID-19, însă se simte bine de atunci, a dezvăluit, joi, un medic care i-a urmărit evoluţia, provocând o vie emoţie în jurul primului caz cunoscut în lume de vaccinare a unui sugar împotriva coronavirusului.

Un bebeluş de o lună a fost vaccinat împotriva COVID-19 în iulie, în loc să primească un vaccin împotriva hepatitei”, a declarat pentru AFP Zafer Kurugol, specialist în boli infecţioase de la Universitatea Egee, care continuă să monitorizeze starea copilului, transmite știripesurse.ro.

Potrivit lui Zafer Kurugol, cadrul medical din regiunea Izmir, care a administrat vaccinul, a realizat imediat greşeala şi a alertat autorităţile.

Transferat la Spitalul Universitar Egee, bebeluşul a fost supus mai multor teste, inclusiv monitorizarea ritmului cardiac, informează Agerpres.ro.

Plasat sub supraveghere medicală, medicii nu au constatat efecte negative după o săptămână.

A părăsit spitalul la fel cum a sosit, perfect sănătos. (…) Nu a avut nici măcar efectele secundare pe care le observăm uneori la adulţi, precum febra. El a fost alăptat în continuare fără nicio problemă”, a dat asigurări medicul Kurugol.

În prezent, în vârstă de 4 luni, bebeluşul continuă să fie examinat cu regularitate de către medic şi starea lui de sănătate este în continuare bună.

Analizele au arătat că a dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19, a adăugat specialistul în boli infecţioase, care nu a dorit să dezvăluie numele vaccinului administrat.

Două tipuri de vaccin, BioNTech/Pfizer şi CoronaVac, sunt utilizate în prezent în Turcia.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"