Într-un eventual clasament al veniturilor înregistrate de candidații la parlamentarele din februarie, Veaceslav Lupov, înaintat de Partidul Shor în circumscripția numărul 44, ar figura la poziția „Cea mai incredibilă declarație de venit”, după cum rezultă din actul publicat recent pe site-ul CEC, scrie deschide.md
 
Administrator la SRL „DEPOZITMOL”, Lupov nu a declarat niciun venit de la locul de muncă pentru anul 2018. În schimb, pretendentul la fotoliul parlamentar a declarat 60.000 euro din donații – atenție! – primite la ziua sa de naștere. În plus, copii minori ai omagiatului au „înregistrat” venituri în valoare de 2400 euro.
Veaceslav Lupov este figurant în raportul Kroll-1. Tot el a fost unul dintre acţionarii Unibank, care a deținut 4,6% din acțiuni împreună cu Reghina Apostolova, Tauber și alții. Dincolo de controversata apariție în Kroll, îl mai aflăm Lupov drept un mare iubitor de arme și femei, potrivit unui interviu mai vechi publicat într-o revistă online de divertisment.
 

Ținem să amintim că Deschide.MD a scris anterior despre lista națională a Partidului „Shor” în care se regasesc figuranții raportului Kroll-1. Deasemenea candidații lui Shor sunt campioni la datorii, sumând peste 82 milioane de lei.