NordNews
Avem ce spune

Un candidat renunță la cursa prezidențială. Nu a reușit să colecteze numărul necesar de semnături

Pretendentul la funcția de președinte, Constantin Oboroc, abandonează pe ultima sută de metri procesul de colectare a semnăturilor în favoarea sa. Potrivit lui Oboroc, grupul său de inițiativă nu a reușit în trei săptămâni să colecteze cel puțin 15 000 de semnături, așa cum prevede legislația, scrie ziarulnational.md

„Ne vom prezenta astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a returna listele de subscripție. Din păcate, noi nu am reușit să colectăm numărul necesar de semnături pentru ca să fiu înregistrat în calitate de candidat la prezidențiale”, a declarat astăzi Constantin Oboroc, care intenționa să candideze independent la prezidențiale.

Coordonatorul grupului său de inițiativă, Dina Diaconu, susține că a fost foarte dificil pentru un candidat independent să colecteze semnături. Mai mult, unii dintre cei 47 de colectori s-au îmbolnăvit de COVID, iar alții pur și simplu au sabotat procesul de colectare a semnăturilor. „Am avut două cazuri când colectorii au luat listele și le-au întors peste două săptămâni fără semnături”, a precizat Dina Diaconu.

În total, 13 grupuri de inițiativă au cerut liste de subscripție pentru a colecta semnături în favoarea a 13 candidați. Alexandr Kalinin și Ion Costaș au renunțat la ideea de a mai candida, iar Andrian Candu nu a fost înregistrat de către CEC. Deocamdată nu a prezentat semnăturile la CEC Serghei Toma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata