NordNews
Avem ce spune

Un cetățean din Cuconeștii Noi, Edineți și altul din Putinești, Florești au fost reținuți pentru pescuit illegal în Prut  

Doi cetățeni au fost reținuți în ultimele 24 de ore de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi, Edineț pentru aflare ilegală în zona de frontieră cu scop de pescuit. De la aceștia au fost ridicate aproximativ 1500 de metri de plasă și 50 kg de pește.
Un bărbat de 39 ani, locuitor al satului Duruitoarea – Nouă, raionul Rîșcani și un conațional de 52 de ani, originar din satul Putinești, raionul Florești au fost prinși de polițiștii de frontieră  în timp ce pescuiau în râul Prut. Aceștia nu dețineau acte ce le-ar fi permis pescuitul și nici aflarea în zonă. Ei au reușit, până a fi reținuți, să prindă cu ajutorul unei bărci gonflabile și a nouă plase cu lungimea totală de 1500 metri 50 kg de peşte de diferite specii.
Cetățenii au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, iar amenzile au variat între 6 u.c. și 12 u.c.. Totodată, conform procedurii legale, barca, plasele și peștele au fost predate Inspectoratului pentru Protecția Mediului.


 
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata