NordNews
Avem ce spune

Un cetățean turc reținut de Poliția de Frontieră. A încercat să ajungă înot în România

Un turc a încercat să treacă ilegal frontiera de stat. Despre asta au fost semnalați imediat angajații Poliției de Frontieră, imediat ce s-a aflat că, marți, 27 decembrie,  un bărbat din satul Vadul lui Isac, a adăpostit o persoană străină la el acasă, după ce acesta i-a cerut ajutorul. 

Bărbatul vorbea o limbă străină și nu deținea la el acte de identitate, motiv pentru care a fost chemată Poliția de Frontieră. Ulterior, s-a aflat că bărbatul are 37 de ani, și că este de origine turcă, și că ar fi intrat legal în Republica Moldova, în data de 24 decembrie curent.

În declarații, bărbatul a susținut că intenționa să traverseze prin înot frontiera moldo-română, pentru a ajunge pe teritoriul la unul din statele Uniunii Europene.

Tot marți, bănuitul s-ar fi prezentat la ieșirea din țară, în punctul de trecere Cahul, nefiindu-i însă autorizată trecerea, pe motiv că nu deținea actele de călătorie necesare. După două zile, ar fi părăsit în grabă un hotel din Cahul, unde și i-au rămas toate actele personale.

În baza celor constatate, cetățeanul turc a fost reținut și transmis reprezentanților Secției Sud a Biroului Migrație și Azil, fiind plasat temporar la Centrul de cazare pentru străini până la primirea unei decizii.

Ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD cercetează cazul, urmând a fi întreprinse acțiuni procesuale în vederea stabilirii circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanei, conform art. 362, al.1 Cod Penal al RM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"