NordNews
Avem ce spune

Un cetățean turc și două moldovence riscă 15 ani de privațiune de libertate, pentru trafic de ființe umane

Un cetăţean al Turciei, împreună cu concubina sa şi mătuşa acesteia, ambele moldovence, riscă să petreacă următorii 15 ani după gratii pentru trafic de fiinţe umane. Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de acuzare a celor trei în judecată, scrie Cotidianul.md.
 
Potrivit actului de inculpare, în intervalul anilor 2016 – 2018, sub promisiunea unui loc de muncă bine plătit, inculpaţii au racolat trei tinere din familii vulnerabile, pe care le-au transportat şi obligat să se prostitueze în oraşele Antalia şi Izmir din Turcia.
 
Pentru a restitui datoriile pentru paşapoarte, la destinaţie acestea au fost adăpostite în diferite apartamente şi obligate să presteze servicii sexuale, deservind până la 10 clienţi pe zi. După câteva luni, activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de poliţia turcă, iar fetele deportate acasă.
 
Cetăţeanul turc a fost reţinut în Republica Moldova la finele lunii august a acestui an şi până în prezent se află în arest.
 
Potrivit informaţiilor, acesta este cercetat şi de către autorităţile Turciei pentru o serie de infracţiuni, printre care: furt, abuz sexual şi ameninţare cu armă.
 
Concubina acestuia este cercetată în arest la domiciliu, iar mătuşa ei are interdicţie de a părăsi ţara.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"