NordNews
Avem ce spune

Un cetățean uzbec a vrut să treacă ilegal frontiera de stat a R. Moldova, iar un ucrainean să transporte ilegal o grenadă

Un uzbec și un ucrainean sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a R. Moldova, precum și pentru transportare ilegală de muniții.
 În primul caz, cetățeanul uzbec de 24 de ani a fost reținut la un kilometru de frontiera cu Ucraina de patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1. Tânărul a fost observat în timp ce înainta grăbit spre ieșirea din țară. La fața locului a fost identificat că este vorba de un cetățean al Republicii Uzbekistan, domiciliat în regiunea Djizak.
El a refuzat să colaboreze cu polițiștii de frontieră în elucidarea faptei sale, declarându-se nevinovat. În rezultatul cercetărilor suplimentare, s-a aflat că bărbatul n-ar fi la prima tentativă de a ajunge în țara vecină.
Anterior, acesta a încercat pe căi legale să traverseze frontiera, însă cele două tentative ale sale s-au soldat cu eșec, deoarece autoritățile ucrainene i-au refuzat intrarea în țară din motivul că nu întrunea condițiile legale.
Poliţiştii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
În cel de-al doilea cetățean, un bărbat din Ucraina, în vârstă de 41 de ani, a încercat să intre în Republica Moldova având în mașină o grenadă de mână F1 (versiunea de instruire). Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Palanca a depistat obiectul exploziv în husa de protecție a ușii șoferului.
În cele din urmă, automobilul a fost reținut pe teritoriul punctului de trecere, iar grenada transmisă autorităților competente.
Ilegalitatea comisă este investigată de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata