NordNews
Avem ce spune

Un consilier local se arată nemulțumit de Proiectul Legii cu privire la Statutul municipiului Bălți

Membra Consiliul Municipal Bălți Elena Grițco și-a exprimat ieri, 17 iulie într-un live pe facebook nemulțumirea față de proiectul Legii cu privire Statutul municipiului Bălți, elaborat de bălțeanca Arina Spătaru, deputată în parlament din partea Blocului ACUM. Grițco spune că acest proiect a fost scris cu mai multe abateri de la normele legale, iar în cazul dacă va fi adoptată, atunci legea va avea consecinte juridice nefaste pentru oraș.
Un exemplu invocat de aceasta este capitolul cu privire la construcțiile ilegale din oraș, înălțate în parcurile municipale sau pe zona pietonală din strada Independenței. Îm acest sens, spune Grițco, proiectul în discuție nu prevede  nici mecanizmul de demolare a acestora și nici cine va putea interveni si nici  în baza cărui act. Elena Grițco consideră că, elaborând acest proiect de lege fără a se consulta cu bălțenii, cu membrii Consiliului Municipal, cu primarul, Arina Spătaru a urmărit  PR- ul electoral, în contextul în care actuala parlamentară ar urma să candideze în alegerile locale.

 

 
Deputata Arina Spătaru afirmă că Elena Grițco a făcut aceste afimații cuprinsă de emoții și că aceasta niciodată nu i s-a adresat, pentru a soluționa vreo problemă din municipiul Bălți, cu atât mai mult pentru a o ajuta la elaborarea acestei legi.
,,Dacă voi răspunde în esență și emoțiilor cu emoții, atunci voi remarca faptul că doamna Grițco nu s-a adresat personal niciodată cu privire la orice problemă din municipiul Bălți, ca să nu mai vorbim de legea menționată mai sus. Și, în general, nu a fost auzită după campania electorală în parlament, când a promis  multe lucruri bălțenilor. Nu am timp să răspund live-urilor și comentariilor de pe Facebook pentru ea sau pentru alți doritori, or, există lucruri mai importante de făcut, cum ar fi îndeplinirea angajamentelor electorale față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv față de locuitorii din orașul meu natal. În acest scop, am fost alesă și acum depun eforturi pentru a ca Legea privind Statutul mun. Bălți să fie adoptată și nu lăsată baltă.  Vom invita reprezentanți ai Primăriei și ai Consiliului Municipal pentru a  discuta proiectul de lege în comisia parlamentară de profil, precum și pentru audierile publice pe această temă.
Acesta, ca orice alt proiect de lege, necesită cu siguranță clarificări atât înainte de prima lectură, cât și înainte de ce-a de a doua lectură în Parlament. În acest caz, voi cere tuturor să mă ajute, decât să împiedice activitatea mea de deputat, în beneficiul municipalității și al locuitorilor săi, să adreseze personal propuneri și comentarii specifice proiectului de lege și nu doar să ,,bată câmpii”, lansând acuzații neîntemeiate pe rețelele sociale.Voi accepta cu plăcere orice ajutor de la cei care sunt experți în acest domeniu, indiferent de partid și de alte viziuni politice, și sunt gata să îmbunătățim situația în orașul nostru iubit. Împreună, putem realiza ceea ce am început! Iar critica s-o facem în adresa acelor deputați din Bălți, care până acum nu au ridicat degetul, astfel încât Legea cu privire la statutul mun. Bălți să fie adoptată chiar și în versiunea actuală sau în cea precedentă”, se arată în răspunsul Arinei Spătaru.
Amintim că Proiectul Legii cu privire la Statutul municipiului Bălți a fost înregistrat la Birorul Permanent al Parlamentului Republicii Moldova la 3 iulie curent.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"