NordNews
Avem ce spune

Un contingent de militari ai Armatei Naţionale se antrenează în Germania

Peste 60 de militari ai Armatei Naţionale participă în perioada 18 februarie-6 martie curent, la exerciţiul „KFOR 27 Mission Rehearsal Exercise” (KFOR 27 MRE), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania.

Potrvit comandantului contingentului, locotenent-colonel Veaceslav Corcodel, exerciţiul are ca scop pregătirea contingentelor internaţionale pentru operaţiuni de mentinere a păcii, stabilitate și de urgență în Kosovo, în sprijinul autorităților civile.
Sursa a menţionat că infanteriştii şi geniştii moldoveni vor fi instruiţi în cadrul unor şedinţe teoretice şi practice la capitolul patrulare pe maşini și pe jos, misiuni specifice la punctul de control şi trecere, controlul mulţimii, paza obiectivelor importante, precum şi cercetarea terenului pentru depistarea şi  nimicirea obiectelor explozive.
În acest an, militarii Armatei Naţionale se vor antrena la „Mission Rehearsal Exercise” împreună cu ofiţeri şi subofiţeri din Albania, Armenia, Italia, Letonia, Macedonia de Nord, Portugalia, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Regiunea Kosovo.
Armata Naţională participă la exerciţiile din Germania începând cu anul 2012.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"