NordNews
Avem ce spune

Un copil, a şasea victimă a tragediei din SUA, unde un bărbat a intrat cu mașina în mulţime la o paradă de Crăciun

Un copil este cea de-a șasea victimă a tragediei care s-a petrecut în Wisconsin, unde un bărbat a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni aflată la parada de Crăciun din oraşul Waukesha, scrie Digi24.ro.

Băiatul care a murit marți este Jackson Sparks și se plimba cu fratele lui, Tucker, în vârstă de 12 ani, la parada de Crăciun atunci când a avut loc tragedia. Tucker se află în spital, mai scrie sursa citată, și ar avea leziuni la nivelul capului, însă se află în stare stabilă.

Un bărbat acuzat că intrat în viteză duminică în participanţii la o paradă de Crăciun în oraşul Waukesha din statul american Wisconsin va fi inculpat pentru uciderea a mai multor persoane, au anunţat luni autorităţile americane de anchetă.

„Potrivit informaţiilor noastre, suspectul a fost implicat într-o dispută conjugală cu câteva momente înainte de producerea faptelor” şi „nu există nicio dovadă că a fost un act terorist”, a declarat Daniel Thompson, şeful poliţiei din Waukesha, un oraş cu 72.000 de locuitori situat la est de marea metropolă a acestui stat, Milwaukee.

Şoferul, Darrell Brooks Jr, 39 de ani, care locuieşte în Milwaukee, a trecut în viteză prin mulţime cu un SUV de culoare roşie, potrivit poliţiei şi autorităţilor din domeniul medical. Printre cei răniţi sunt 18 minori cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani care au fost duşi la Spitalul de Copii din Milwaukee. Mai mulți dintre ei se află la terapie intensivă şi sunt în stare critică.

Darrell Brooks Jr a mai fost inculpat în 2020 pentru punerea în pericol vieţii altei persoane, apoi la 5 noiembrie pentru un episod de violenţă domestică, potrivit documentelor judiciare.

Ulterior, a fost eliberat achitând o cauţiune de 1.000 de dolari, au indicat serviciile procurorului din Milwaukee într-un comunicat, admiţând că suma a fost „indecent de mică, având în vedere natura acuzaţiilor” împotriva sa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata