NordNews
Avem ce spune

Un democrat contestă rezultatele la alegerile parlamentare pe circumscripția nr. 4, Rîșcani

Democratul Iurie Urzică care este al doilea după numărul de voturi pe circumscripția nr. 4, Rîșcani a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cere renumărarea voturilor în secțiile de votare în circumscripția nr.4 și anularea proceselor verbale privind rezultatele numărării voturilor din circumscripția dată, scrie tv8.md.
Potrivit contestației, în cadrul număratului de voturi ale alegătorilor, observatorii PDM au depistat un șir de abateri în mai multe secții de votare, mai exact, potrivit lui Urzică, în procesele verbale finale au fost indicate date eronate, cu privire la numărul de numărul de voturi date de alegători pentru fiecare concurent electoral.
„În deosebi în favoarea concurentului electoral Mizdrenco Vladimir au fost incluse un șir de voturi nevalabile, iar în contrariu în defavoarea mea Urzică Iurie au fost declarate nevalabile mai multe buletine de vot. În așa condiții considerăm, că a fost încălcată voința reală a alegătorilor, ceia ce în consecință încalcă dreptul ultimilor la vot”, se spune în contestație.
Astfel, potrivit lui Urzică, se ajunge la concluzia că rezultatele indicate în procesele verbale contestate, nu sunt valabile, în consecință și procesele verbale nu corespund legislației în vigoare.
Precizăm că pe circumscripția nr. 4 Rîșcani, a ieșit învingător socialistul Vladimir Mizdrenco. Diferența dintre el și Iurize Urzică este de 170 de voturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"