NordNews
Avem ce spune

Un deputat al APG reclamă fraudarea scrutinului prezidențial: Învățătorii și medicii, obligați să fotografieze pentru cine au votat

Deputatul Adunării Populare a Găgăuziei Serghei Cernev susține că în raionul Vulăcănești medicii și învățătorii au fost obligați să fotografieze buletinele de vot și să le transmită celor de la conducere pentru cine au votat, scrie deschide.md. 

Serghei Cernev, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, susține că nu a mai văzut până acum atâtea fraude în regiunea pe care o reprezintă ca la aceste alegeri prezidențiale. Declarațiile au fost făcute în cadrul discuțiilor la Adunarea Populară a Găgăuziei.

„Eu în Găgăuzia nu am văzut atâtea fraude ca la aceste alegeri, în special în raionul Vulcănești, eu spun ceea ce este. Reprezentanții tuturor structurilor s-au ocupat doar de alegeri. Cei de la Sănătate, de la Educație, Sport, învățătorii, medicii au fost obligați să fotografieze și să transmită celor de sus pentru cine ei au votat. Învățătorii se plâng, din diferite localități că au fost aruncate buletine de vot… După aceasta în centru au fost artificii, dansuri, s-a băut șampanie, ei sărbătoreau victoria nu știu cui. Dar la sfârșit când au văzut rezultatele, s-au înegrit la față și azi sunt în doliu”, spune Cernev.

De precizat că în ziua scrutinului din 1 noiembrie, la una din secțiile de votare din orașul Vulcănești (Găgăuzia) a fost înregistrat un caz când membrul unui birou electoral al secției de votare nota pe o foaie numele persoanelor care nu au participat la vot. Incidentul a fost filmat chiar de edilul localității, Victor Petrioglo, care a cerut intervenția poliției pe acest caz.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"