NordNews
Avem ce spune

Un deputat de Bălți ar avea la activ trei dosare penale și o datorie de un milion de euro

Un om de afaceri din Bălți îl acuză pe deputatul Partidului Democart (PDM) Vladimir Vitiuc, că iar fi dator cu aproape un milion de euro. Businessmanul a anunțat despre aceasta pe pagina sa de facebook.  De asemenea, pe numele lui Vitiuc au fost intentate trei dosare penale.
 

„Vladimir Vitiuc îmi datorează aproape 1 milioane de euro. Cine poate să-mi dea un sfat, cum aș putea să-mi recuperez banii. O parte din acești bani sunt gata să-I donez orașului Bălți. Nu glumesc sunt gat să mă impart, a precizat Rusnac

Vladimir Vitiuc, deputat PDM

De asemenea, omul de afaceri susține că, pe numele deputatului PDM, Vladimir Vitiuc, procuratura din Chișinău ar fi intentat trei dosare penale: șantaj, răpirea unei persoane și organizarea unei grupări criminale.
 

„Am fost la procuratură și am încercat să depun mărturii pentru a deschide un dosar penal pentru excrocherie, dar mi-au spus că există deja 3 dosare penale pe numele lui Vitiuc pentru șantaj, răpirea unei persoane și organizarea unei grupări criminale. Aceste dosare au legătură Exim Bank. Din păcate, deja , de un an ele se prăfuiesc pe raft”, a declarat Dumitru Rusnac pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor prezentate în dosar, deputatul Vladimir Vitiuc, împreună cu fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi stat în spatele cumpărării fictive atât a bancii EximBank, cât și a datoriilor clienților față de instituția financiară.
Scopul tranzacției ar fi fost obținerea prin mod fraudulos a datoriilor prin implicare companiilor de colectare.
 
Reporterii nordnews au încercat să ia legătură prin telefon cu deputatul Democrat. Într-un final, Vladimir Vitiuc l-a sunat pe reporterul NordNews. La întrebările jurnalistului, deputatul PDM a evitat să răspundă coerent. Mai mult, acesta a negat la finalul discuției că el este Vladimir Vitiuc. Deși, la întrebarea reporterului  „Potrivit postării lui D. Rusnac, pe numele dvs a fost intentat un dosar penal, scuze, mai exact, trei?,  Vitiuc a răspuns: „ un dosar penal sau trei am ?”
Pentru a evita orice speculație deputalul democrat  l-a telefonat pe jurnalistul nordnews.md la ora 16:34.

Dumitru Rusnac, om de afaceri

 
Pentru a confirma cele scris pe facebook, omul de afceri din Bălțui a atașat și rezultatele testului poligrafic (detegtorului de minciuni).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"