NordNews
Avem ce spune

Un deputat iranian oferă 3 milioane de dolari „cash” pentru uciderea lui Donald Trump

Un deputat iranian a anunţat o recompensă de 3 milioane de dolari pentru „oricine îl omoară pe preşedintele american Donald Trump”, a relatat agenţia semioficială iraniană ISNA, informează Agerpres.
„Din partea populaţiei din provincia Kerman, vom plăti o recompensă de 3 milioane de dolari cash oricui îl va ucide pe Trump”, le-a spus colegilor din parlament deputatul Ahmad Hamzeh.
Acesta nu a precizat dacă este vorba de o decizie luată de conducătorii religioşi ai Iranului de a-l ameninţa pe preşedintele american.
Kerman este oraşul natal al lui Qassem Soleimani, liderul Forţei Al-Qods, însărcinată cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei, şi arhitectul strategiei Iranului în Orientul Mijlociu. Soleimani a fost ucis într-un raid american cu dronă la 3 ianuarie, în Irak.
Ahmad Hamzeh a mai afirmat în parlament că, dacă ţara sa ar dispune de arme nucleare, ar fi „mai bine protejată de ameninţări”.
„Ar trebui să ne punem pe agendă producerea de rachete cu rază lungă de acţiune capabile să transporte focoase neconvenţionale. Este dreptul nostru firesc”, a adăugat deputatul iranian.
În timpul funeraliilor generalului Soleimani, televiziunea iraniană a difuzat un apel pentru strângerea a 80 de milioane de dolari, care ar fi urmat să fie oferiți drept recompensă pentru uciderea lui Donald Trump.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata