NordNews
Avem ce spune

Un deputat PAS s-a plâns la procuratură pe socialistul Bolea pentru că ar face presiune asupra angajaților ANI

Deputatul PAS, Petru Frunze, spune că a înregistrat o plângere la Procuratură pe numele lui Vasile Bolea președintele comisiei juridice, numiri și imunități. Plângerea vine la scurt timp după ce Bolea i-a cerut să ANI-ului și Procuraturii Generale să examineze declarațiile de avere ale acestuia, scrie tv8.md.

 

Astăzi am înregistrat o plângere pe d-nul Vasile Bolea președintele comisiei juridice, numiri și imunități.
Am solicitat procurorului general să investigheze acțiunile d-lui Bolea prin care face presiune asupra angajaților ANI, invocând informații calomnioase despre mine.
D-nul Bolea crede că toate minciunile inventate de el trebuie să fie luate în considerație. Crede că dacă astăzi este la putere poate face tot ce dorește cu deputații din opoziție. Presiunile politice din partea celor de la putere trebuie oprite, altfel vor transforma Republica Moldova într-o dictatură.
Sper că angajații curajoși din ANI vor califica sesizarea d-nlui Bolea drept o glumă cu interes politic și îl va întreba de banii din Bahamas.
Răbdare la toți că nu mai au mult, oricum îi dăm jos, a scris Frunze pe pagina sa de Facebook.

Acum două zile, Bolea a anunțat că a cerut ANI-ului și Procuraturii Generale să examineze declarațiile de avere ale deputatului PAS Petru Frunze. Potrivit lui Bolea, după ce Frunze a devenit deputat declarația lui de avere a devenit mai „săracă”. Socialistul susține că veniturile soției acestuia, în 2019, s-au diminuat semnificativ cu peste 100 de mii de lei. „Astfel, salariul doamnei Frunze a scăzut cu peste 100 de mii de lei sau cu 94% față de 2018. Din declarația parlamentarului PAS rezultă că soția sa are o leafă de 6500 lei pe an pentru funcția de manager, ceea ce constituie circa 541 lei pe lună, mult sub salariul mediu pe economie. Adică, șef la propria afacere cu salariul de trei ori mai mic decât al unui paznic. Ciudat, nu? De fapt, așa ne mint deputații Maiei Sandu! Acest fapt poate fi catalogat ca evaziune de la plata impozitelor și taxelor în special din domeniul social”, a menționat Bolea.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Petru Frunze susține că informațiile indicate în declarațiile sale de avere sunt adevărate și spune că este nedumerit unde a găsit colegul său socialist Vasile Bolea metale prețioase în documentele prezentate la ANI. În plus, parlamentarul susține că adresarea lui Bolea la Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală este o acțiune politică prin care „luptă cu deputații din opoziție.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata