NordNews
Avem ce spune

Un deputat propune câteva amendamente cu privire la modificarea și completarea recentă a Codului serviciilor media audiovizuale

După ce proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului serviciilor media audiovizuale operate de Parlament la inițiativa deputaților Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Vasile Bolea, Bogdat Țîrdea și Adrian Lebedinschi, a stârnit mai multe reacții în societate, deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a anunțat luni, 14 decembrie, că a înregistrat mai multe amendamente la proiectul inițiat de socialiști, transmite zdg.md.

„Acest proiect, votat în primă lectură în data de 3 decembrie a stârnit multe comentarii, iar după o analiză mai atentă am considerat că este nevoie de a interveni în textul proiectului înainte de votarea finală”, a spus deputatul într-o postare pe Facebook.

Astfel, Sîrbu propune ca, în termen de 3 luni, Guvernul să recomande un plan de acțiuni la nivel național de amendare a legislației, care să prevadă instituirea unor facilități fiscale și alocații de la buget pentru majorarea cotelor de produs media autohton.

„Este necesară o susținere mai mare din partea statului, pentru a-i motiva pe furnizorii media autohtoni să producă cât mai mult produs local de calitate. Cu cât va fi mai mult produs local, cu atât mai mică va fi tentația de retransmisie a produselor media străine”, a mai spus Sîrbu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata