NordNews
Avem ce spune

Un deputat socialist susține că deține, pe lângă pașaport românesc, “unul american și unul chinez”

Nu are casă, nu are automobil, dar deține pașaport „american și chinez”. Asta declară deputatul socilaist Vladimir Mizdrenco, fiul ex-deputatei din partea aceluiași partid – Irina Mizdrenco. Deși mama sa a promovat constant și fătiș o atitudine ideologică antiromânească, Vladimir Mizdrenco deține pașaport românesc, doar că evită cu tot dinadinsul să recunoască acest lucru.


Conform ordinului nr. 1104/P/09.11.2011, deputatul de Rîșcani a solicitat redobândirea cetăţeniei române. Informația a fost confirmată pentru NordNews de Marius Bozgan, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie din România.
Jurnaliștii de la NordNews l-au contactat telefonic în repetate rânduri pe deputatul Mizdrenco. Alesul poporulul a refuzat să ne ofere vreun comentariu, invocând diferite motive, iar la întrebarea dacă ar deține cetățenia unui alt stat, acesta a răspuns ironic că deține două pașapoarte: “Eu v-am spus, eu am două pașapoarte: american și chinez”.

Aparent, Mizdrenco este unul dintre cei mai săraci deputați din actualul legislativ. Conform declarației de avere și interese personale, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la 31 martie 2020, parlamentarul nu are nici locuință, nici automobil. Mai mult, Mizdrenco indică în declarație doar un venit de 125 de mii de lei din salariul de deputat. De asemenea, Mizdrenco a beneficiat de îndemnizații din partea statului în valoare de 133 de mii de lei.
Chiar dacă mulți demnitari din Republica Moldova sunt surprinși la volanul unor autoturisme de lux, aceștia nu dețin oficial nici case, nici mașini. De unde i-au bani parlamentarii moldoveni pentru adevărate bijuterii pe patru roți, rămâne o enigmă. Este și cazul lui Mizdrenco, care a fost văzut de nenumărate ori la volanul unui „Lexus”, dar și a unei  „Toyota”, autoturisme care nu apar în declarația de avere și interese personale, așa cum prevede articolul 4 din legea nr. 133 privind declararea averii și a intereselor personale.

Localnicii de la Rîșcani ne-au spus că Mizdrenco trăiește de ani buni într-o casă cu două etaje și că l-au văzut des la volanul unor autotorisme de lux.

Pentru ca averea pe care o deține sa să bată la ochi, parlamentarul a declarat  doar patru terenuri agricole, obținute prin moștenire în 2017. Autoturismele de model Lexus ES300H și Toyota RAV 4 aparțin, conform declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI),  tatălui său, Iurii Mizdrenco, consilier local din partea PSRM în Primăria orașului Râșcani. Declarația a fost completată la 12 noiembrie 2019. Totodată, Iurii Mizdrenco declară și o casă de locuit, valoarea bunului fiind de 0 lei, casă obținută prin abitație.
În schimb, nici tatăl și nici fiul nu declară un imobil din România, care figura încă în 2017 în declarația de avere a mamei răposate.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Am expediat un mesaj deputalului Vladimir Mizdrenco, pentru a afla care este soarta imobilului din România, deținut de familia sa, însă, din nou, nu am obținut nici un răspuns.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vladimir Mizdrenco a devenit deputat după ce a câștigat alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 din Circumscripția nr. 4, care include 31 de localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova – Rîșcani, Dondușeni și Drochia, candidând ca reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În această  formațiune deține mai multe funcții: este membru al Consiliului Republican, președinte al Organizației Teritoriale Rîșcani și președinte al Organizației de Tineret „Garda Tânără”.
Conform site-ului oficial al Parlamentului Republicii Moldova,Vladimir Mizdrenco este, începând cu 2020, coautor la 4 proiecte de lege:

  • Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.278/2007 privind controlul tutunului (art.25, 251)

Data înregistrării: 06/02/2020

  • Proiectul de lege pentru modificarea articolului 4 al Legii nr.1585/1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală

Data înregistrării: 06/02/2020

  • Proiectul de lege pentru modificarea articolului 14 al Legii asigurării pentru accidente de muncă şi boli profesionale nr.756/1999

Data înregistrării: 13/02/2020

  • Proiectul de lege pentru completarea articolului 181 al Legii nr.1456/1993 cu privire la activitatea farmaceutică

Data înregistrării: 24/02/2020
Toate cele 4 proiecte sunt în proces de examinare.
Amintim că șase deputați din fracțiunea PSRM s-au bucurat de cetățenia României. Potrivit moldovacurata.md, aceștia sunt Alla Dolință, Corneliu Furculița, Anatolie Labuneț, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc și Adrian Lebedinschi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"