NordNews
Avem ce spune

Un deputat tratat de COVID-19 a donat plasmă folosită la tratarea pacienților în stare gravă

Deputatul „Pro Moldova”, Corneliu Padnevici, infectat anterior cu COVID – 19, a mers astăzi la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui pentru a dona plasmă cu anticorpi, care va fi folosită la salvarea pacienților în stare gravă, scrie ziarulnational.md.

„Statisticile privind gradul de infectare cu COVID-19 nu sunt doar cifre seci. Am simțit acest lucru pe propria piele, după ce m-am infectat cu coronavirusul de tip nou. Din fericire, boala a decurs în formă ușoară și nu mi-a afectat familia. După ce m-am recuperat, am decis să contribui la însănătoșirea altor pacienți, pe care boala i-a lovit mai tare”, a scris Corneliu Padnevici pe Facebook.

Deputatul i-a îndemnat și pe alți pacienți tratați să treacă pragul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.

„Vin cu un apel, pe această cale, către toți cei care au reușit să învingă maladia. Vă îndemn să donați plasmă și să ajutați medicii, în acest mod, să salveze vieți! Nu e momentul acum să rămânem indiferenți”, a conchis Padnevici.

La rândul său, directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, i-a mulțumit parlamentarului Padnevici pentru gestul făcut și a îndemnat și alți pacienți să procedeze la fel, deoarece plasma convalescentă de la un singur pacient tratat poate ajuta la salvarea a trei vieți ale bolnavilor în stare gravă și foarte gravă.

Menționăm că, în perioada 13 aprilie – 24 septembrie curent, 837 de persoane tratate de COVID-19 au donat 2 862 de doze de plasmă, care au fost distribuite în instituțiile medicale în care se tratează pacienții cu forme grave și extrem de grave de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"