NordNews
Avem ce spune

Un diamant foarte rar, "Moștenirea roz", a fost vândut pentru o sumă uluitoare

The Pink Legacy (Moştenirea roz), un diamant roz de aproape 19 carate, a fost vândut pentru 50 de milioane de dolari la o licitaţie organizată la filiala din Geneva a casei Christie’, stabilindu-se un nou record de preţ per carat pentru o astfel de gemă, respectiv, 2,6 milioane de dolari, scrie descopera.ro
 

Diamantul de 18,96 de carate, cu o tăietură dreptunghiulară, din categoria roz aprins (fancy vivid), fusese evaluat la 30 – 50 de milioane de dolari înainte de licitaţia, care a avut loc marţi, potrivit bbc.com.
În istoria de aproape 250 de ani a casei Christie’s, doar patru diamante roz din clasa „fancy vivid” şi de peste 10 carate au fost puse în vânzare, iar The Pink Legacy, rebotezat de noul proprietar, după licitaţie, Winston Pink Legacy, este cel mai mare dintre ele. Noul proprietar al gemei este compania de bijuterii de lux americană Harry Winston, deţinută de Swatch.
Diamantul a făcut parte din colecţia Oppenheimer, familie care a fondat una dintre cele mai mari companii specializate în exploatarea şi comerţul cu diamante – De Beers, scrie Mediafax.
Anterior, recordul de preţ per carat pentru un diamant roz din această categorie – respectiv 2,176 de milioane de dolari – a fost stabilit în noiembrie 2017, când la filiala din Hong Kong a casei Christie’s a fost vândută pentru 32.480.500 de dolari  nestemata de aproape 15 carate – The Pink Promise (Promisiunea roz).
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"