NordNews
Avem ce spune

Un director de școală din Drochia și mai mulți primari din raioanele Sîngerei și Rîșcani, vizați în proceduri de verificare ale ANI

În ultima săptămână Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a depistat patru conflicte de interese pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr Lunga și a unui fost primar din raionul Sîngerei. Totodată ANI a inițiat și controlul averii în privința unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.

Trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au fost stabiliți că au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sîngerei. Acești ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Șase conflicte de interese au fost semnalate și de primarii localităților: Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costești, raionul Rîșcani, Giurgiulești raionul Cahul, Drăgușenii Noi, raionul Hîncești și Carabetovca raionul Basarabeasca. În decurs de până la trei zile, acești subiecți au primit din partea inspectorilor de integritate mai multe soluții.

Timp de o săptămână peste 11 mii de declarații de avere și interese personale au fost depuse pe Portalul public al Declarațiilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata