NordNews
Avem ce spune

Un echipaj al Poliției de Patrulare bătut crunt la Mândâc , Drochia

Scandal soldat cu bătăi și rețineri într-un sat din nordul R. Moldova, după ce doi agenți de patrulare au fost bătuți măr de cel puțin zece persoane. Agresorii au fost nemulțumiți de faptul că polițiștii au urmărit un VAZ al cărui șofer a refuzat să tragă pe dreapta. Incidentul a avut loc ieri, 07 februarie, în jurul orei 18:10, în localitatea Mândâc, din raionul Drochia, transmite deschide.md.
Un echipaj al Regimentului de Patrulare Nord, din cadrul InspectoratuluiNațional de Patrulare, implicat în asigurarea siguranței traficului rutier, a observat aseară un automobil de marca VAZ care se deplasa haotic pe drumurile din localitatea Mândâc.
Agenții de patrulare l-au somat pe șofer să oprească automobilul, însă acesta a accelerat, iar polițiștii s-au luat după el. După o urmărire ca în filme, șoferul VAZ-ului a stopat automobilul în fața unei gospodării din sat, iar din vehicul a coborât șoferul și patru pasageri. Alte cinci persoane au ieșit din curte, și împreună i-au luat la pumni pe polițiști.
Liliana Harea, ofițerul de presă al IP Drochia, a declarat telefonic că cele zece persoane, toate de origine romă, au aplicat mai multe lovituri celor doi agenți de patrulare în regiunea feții și a pieptului.

„Polițiștii au observat automobilul VAZ că se deplasa haotic prin localitate, iar șoferul a ignorat semnalul polițiștilor, a accelerat și a încercat să scape de polițiști. Aceștia l-au urmărit până când șoferul a oprit în fața unei curți. Din mașină au coborât cinci persoane, iar altele cinci au ieșit din curte și i-au luat la bătaie pe polițiști. Oamenii legii au solicitat inervenția unui alt echipaj și grupa operativă din cadrul IP Drochia, iar împreună au reușit să rețină trei persoane, ceilalți agresori fugind de la fața locului”, a precizat Harea.

Cele trei persoane reținute, este vorba despre trei tineri de 19, 25 și respectiv 26 de ani, au fost încătușate și escortate la IP Drochia, unde au fost reținute pentru 72 de ore. Alți doi bărbați dintre cei care i-au bătut pe polițiști, de 31 și respectiv 36 de ani, sunt căutați de oamenii legii.
Reamintim că un alt agent de patrulare din nordul țării, a ajuns la spital săptămâna aceasta, după ce a fost luat pe capotă de un șofer în stare de ebrietate, care a vrut să dea bir cu fugiții.
Este de menționat că, potrivit lui Alexandru Pânzari, șeful Inspectoratului General al Poliției, anul trecut au fost înregistrate 60 de cazuri de ultragiere în privința a 93 de angajați ai Poliției.

„Cel mai des au avut de suferit angajații INP, dar și colegii implicați în asigurarea securității și ordinii publice și în timpul reținerii infractorilor”. a scris Pânzari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"