NordNews
Avem ce spune

Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în apropiere de zona de frontiera Lipcani, r. Briceni

Un focar de pestă porcină africană la mistreț a fost confirmată în fondul silvic amplasat în zona de frontieră în regiunea or. Lipcani, r. Briceni.

Centrul Republican de Diagnostic Veterinar  prin încercările de laborator a confirmat pe data de 28 mai 2019, prezența virusului pestei porcine africane (PPA), în probele recoltate de la 6 cadavre de mistreți (femela și puii săi).

Cadavrele au fost depistate de către colaboratorii poliției de frontieră, ce imediat au anunțat inginerul silvic și Subdiviziunea teritorială pentru siguranța alimentelor Edineț (cu raza de acoperire și a raionului Briceni), care au prelevat probele necesare testărilor de laborator, iar cadavrele au fost distruse conform procedurilor stabilite.

Pe parcursul anului 2019 în regiunea respectivă, atât în Ucraina cât și România, au fost înregistrate mai multe cazuri de PPA la mistreți.

Ultimul caz  de pestă porcină africană în Republica Moldova, a fost înregistrat la porci domestici pe data de 14.03.2019 în s. Bejghioz, Ciadîr-Lunga și care a fost eradicat pe data de 16.05.2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"