NordNews
Avem ce spune

Un fost preot din Rusia și-a deschis un salon de epilare

Vladimir Zaițev este cunoscut în trecut spațiului public ca unul din cei mai scandaloși slujitori ai bisericii din Ural, Federația Rusă. Timp de 7 ani, a condus departamentul misionar al eparhiei Ekaterinburg și a gestionat organizația Frăției Studenților Ortodocși care s-a arătat împotriva deschiderii clubului gay „Clone” din oraș și a concertelor interpretului rus Boris Moiseev,  informează Nord News cu referire la realitatea.md

În 2014, Zaițev a fost trimis la o mănăstire, pentru că a îndemnat voluntari din Ural să meargă în Donbass, Ucraina, „să învingă gunoaiele fasciste”, iar în 2018 a fost lipsit de statutul său bisericesc „pentru desfrânare”, când a decis să divorțeze de soția sa și să se căsătorească cu o altă femeie.

Acum Vladimir Zaițev se ocupă cu practica juridică privată. Totodată, are un cabinet de frumusețe, unde face epilare. Uneori, citește lecții în propria parohie. Într-un interviu acordat pentru The Village, acum un an, a povestit în special despre descoperirea industriei beauty.

Despre cabinetul său de frumusețe și epilare

Am deschis propriul cabinet de frumusețe într-o doară. La sfârșitul anului 2017, am intrat într-un grup online de epilare. De acolo, mi-a venit „scrisoarea fericirii” în care scria că va avea loc un curs de instruire. Atunci aveam o dispoziție jucăușă și am întrebat dacă aș putea fi învățat eu să fac epilare? Mi-au răspuns că da. Așa și a început totul.

Unul dintre prietenii mei de la biserică, când a aflat de noua mea afacere, a râs foarte mult timp: „Încep să înțeleg de ce ai devenit dus de vânt. Probabil ești sadic de fire, adică îți place să faci durere oamenilor”. De fapt, totul este invers.

Atunci când activez ca master de epilare, îmi iese aproape fără durere. De aceea, pot să mă laud cu priceperea mea în acest domeniu. Fac epilare doar femeilor. Înțeleg că asta este neprofesional, dar am colege care epilează și bărbați. E un coșmar, nu îmi pot imagina să lucrez cu bărbații. Pur și simplu nu vreau.

În societate mulți condamnă epilarea bărbaților, dar de ce faptul că bărbații se rad cu o lamă sau un aparat se consideră normal? Orice sportiv – fie că participă la o competiție de fitness, fie că este atlet, înotător care trebuie să lunece când face scufundări – își rade corpul. În același timp, pentru un angajat în domeniul managementului, spre exemplu, se consideră a fi un lucru de neînțeles.

„Nu am nicio atitudine față de comunitatea LGBT. În primul rând, nu fac parte din ea. În al doilea – o percep fără negativism. Consider că este o treabă individuală”

Eu cred că dacă o persoană face ceva legal, atunci lasă-l să o facă. Nu este nimic rău în epilare. Este exact ca și cum ți-ai tăia sau curăța unghiile. La fel, nu am vreo atitudine deosebită față de comunitatea LGBT. În primul rând, nu fac parte din ea. În al doilea – o percep fără negativism. Consider că este o treabă individuală.

Cabinetul meu de frumusețe se află într-un spațiu închiriat, unde au loc proceduri individuale. Eu mai am trei angajați. La fel, fac instruiri, pentru că sunt master-tehnolog cu stutut înalt pe epilare. În total, am instruit 60 de persoane.

De la specialiști începători noi nu luăm bani pentru închirierea spațiului și echipamente. Le analizăm capacitățile. Împreună cu noi își pot aduna clienți, fiind ulterior benefic și pentru noi să colaborăm cu ei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata