NordNews
Avem ce spune

Un fost președinte al Republicii Moldova vizat într-un control ANI

Un fost președinte al Republicii Moldova este vizat într-un control pentru nerespectarea regimului juridic al incompatibilității întocmit de Inspectoratul de Integritate al ANI.

 

Alte patru controale au fost inițiate pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese. Astfel, un fost Minstru al Educației, Culturii și Cercetării, Președintele raionului Ungheni, directorul Spitalului raional Sîngerei și un fost primar al unei localități din componența municipiului Bălți sunt bănuiți că au admis conflicte de interese. În cadrul unei alte proceduri de control este vizat și directorul Spitalului raional Criuleni pentru admiterea incompatibilității de funcție.

 

Inspectorii de integritate au emis patru acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese în care sunt vizați trei aleși locali din raionul Sîngerei, Găgăuzia și Dubăsari, dar și un director al unui azil din Leova.

 

Cinci cauze contravenționale au fost pornite pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictelor de interese și nerespectarea regulilor de depunere a declarațiilor de avere și interese personale.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate 24 de sesizări. Reprezentanții ANI au răspuns la 181 de apeluri telefonice, dintre care 45 la Linia Instituțională.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata