NordNews
Avem ce spune

Un fost profesor al Universității din Bălți, premiat de Academia Română  

Istoricul Nicolae Enciu, fost profesor la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, a obținut Premiul „A.D. Xenopol” al Academiei Române.

„Îmi exprim gratitudinea Secției Științe Istorice și Arheologie a Academiei Române, Prezidiului Academiei Române pentru decizia de acordare a prestigiosului Premiu «A.D. Xenopol» lucrării «În componența României Întregite. Basarabia și basarabenii de la Marea Unire la notele ultimative sovietice». Sincere mulțumiri colegilor pentru mesaje.”, a scris profesorul N. Enciu pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Enciu este doctor habilitat în științe istorice, cercetător științific. În perioada 2010-2016, a fost şeful Secţiei istorie contemporană a Institutului de Istorie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, iar din 2016 este director-adjunct pentru probleme de ştiinţă al Institutului de Istorie al AŞM. Mai este redactor-şef adjunct al „Revistei de Istorie a Moldovei” și membru al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică.

Nicolae Enciu a publicat mai multe lucrări științifice și didactice – monografii, manuale universitare și liceale, articole științifice, apărute în reviste și volume colective, din țară și din străinătate.

Premiile Academiei Române sunt oferite anual, în preajma Zilei Naționale a României, celor mai de seamă oameni de știință și personalități din domeniul artelor.

Printre laureații din Basarabia ai prestigiosului premiu se numără istoricul Mariana Șlapac, lingvistul Vasile Bahnaru, scriitorii: Nicolae Dabija, Iulian Filip, Val Butnaru, Dumitru Crudu ș.a.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"