NordNews
Avem ce spune

Un fost șef de întreprindere de stat și-a cumpărat o insulă în Marea Mediterană

Pe fundalul unei crize de salarizare a angajaților din sistemul public, unii șefi de instituții își permit luxul de a procura insule pe mare. Este cazul unui fost șef de instituție de stat, care deține o insulă în Marea Mediterană, scrie realitatea.md

Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Gorsu, un fost director al unei întreprinderi și-ar fi achiziționat o insulă în Marea Mediterană, informează TVR Moldova.

În cadrul emisiunii „Punctul pe Azi”, șeful Legislativului nu a putut oferi prea multe detalii la acest subiect, invocând secretul anchetei. În context, Grosu a menționat că acesta este sub lupta autorităților competente, iar actuala guvernare încearcă să combată corupția la nivelul întreprinderilor de stat și nu doar.

,,Suntem într-o luptă foarte serioasă cu cei care pierd, e vorba de averi colosale. Nu demult un individ a fost luat la întrebări care, atenție, omul are cumpărată o insulă în Marea Mediterană. Este așa un individ care, nu știu dacă a fost deputat, dar a condus o întreprindere strategică de stat. Oamenii ajung să își cumpere insule. Nu aș vrea acum să dau detalii, poate este partea anchetei și așa mai departe. Dar ca să vă dați seama cât de mult au de pierdut acești oameni. De aceea trebuie să ne asigurăm că în sistemul judiciar rămân oameni”, a declarat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Precizăm că, în ultima perioadă, tot mai mulți funcționari publici sau directori de întreprinderi sunt cercetați pentru îmbogățire ilicită. Cel mai recent caz a avut loc chiar astăzi, unde șefului Direcției generale urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA) Ghenadie Tanas, a fost supus perchezițiilor de către procurorii anticorupție și ofițerii SIS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"