NordNews
Avem ce spune

Un fotbalist al lui Ajax s-a trezit din comă după un an

Abdelhak Nouri a uimit lumea medicală după ce s-a trezit dintr-o comă în care a stat un an. Vestea a fost dată de fratele jucătorului, deși doctorii nu-i mai dădeau lui Nouri vreo șansă. Conform fratelui său, mijlocașul s-a trezit și a recunoscut câțiva membri ai familiei, comunicând cu ei prin gesturi. În acest moment, Nouri își poate mișca doar capul.
În vârstă de 21 de ani, mijlocașul s-a prăbușit pe teren neatins de nimeni, în vara trecută, pe 8 iulie, în minutul 72 al unui amical cu Werder Bremen, în urma unui atac de cord. Echipajul medical a intervenit imediat și i-a făcut masaj cardiac timp de 20 de minute, iar apoi a fost transportat rapid cu elicopterul la spital, doctorii anunțând că starea sa este stabilă, scrie Digisport.ro.
Apoi, la cinci zile distanță, clubul Ajax a dezvăluit că Nouri a suferit „traume cerebrale severe și permanente”. După ce a fost tratat la terapie intensivă, pe 25 iulie jucătorul chiar a fost capabil să respire fără ajutorul aparatelor, însă apoi i s-a indus coma artificială. Vestea că nu va mai fi capabil să joace fotbal vreodată i-a dărâmat pe toți.
La momentul accidentului, familia jucătorului a cerut Federației Olandeze să-i facă responsabili pe cei de la Ajax, care ar fi ascuns încă din 2014 că jucătorul avea probleme cardiace.
Abdelhak Nouri a fost format de Ajax Amsterdam și a jucat pentru prima echipă a lăncierilor în 15 meciuri oficiale, marcând un gol.
Olandezul de origine marocană a jucat la naționalele Olandei Under 15, 16, 17, 18 și 19.
 
Sursa: cotidianul.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"