NordNews
Avem ce spune

Un frigider la șase raioane se construiește în nordul țării

Un frigider pentru păstrarea fructelor și legumelor cu o capacitate de două mii tone se construiește în raionul Rîșcani. El face parte dintr-un proiect investițional implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord, care prevede și construcția unei piețe agricole en-gros în regiunie, valoarea căreia este de 43 de milioane de lei.
 
Din cauza condițiilor meteorologice nefaste muncitorii execută în prezent lucrări în interiorul depozitului frigorific.

“În legătură cu condițiile meteo nefavorabile suntem nevoiți acum să executăm lucrări în interiorul depozitului”, spune Andrei Punga, inginerul responsabil de șantier.

Președintele Raionului Rîșcani, Iurie Urzică a declarat pentru nordnews.md că suma investițiilor în construcția acestui frigider din nordul republicii, care va adăposti fructe și legume de la fermierii din șase raioane, este de aproape de nouă milioane de lei.

„Pentru prima etapă de construcție atât a frigiderului cât și a pieței agricole, banii sunt acordați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională  în valoare de 21 de milioane de lei, iar restul 22 de milioane de lei vor fi acordați de partenerii proiectului, consiliile raionale: Edineț, Glodeni, Drochia, Rîșcani, Soroca și Briceni”, a precizat Iurie Urzică.

Lansarea depozitului frigorific va servi un prin pas spre crearea unei infrastructuri moderne de păstrare a fructelor și legumelor în regiunea de nord al țării, oferirea unor servicii de calitate mai multor agenți economici din sectorul agroalimentar.
Amintim că Republica Moldova dispune acum de 170 de depozite frigorifice pentru păstrarea fructelor şi legumelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"