NordNews
Avem ce spune

Un funcționar din Edineț, reținut de CNA. Ar fi cerut 900 de euro pentru eliberarea unui permis de conducere

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi aranjat eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi cerut mită în valoare de 900 de euro. 

Potrivit datelor anchetei, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți și că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

Pentru că nu s-ar fi ținut de cuvânt, tânărul a fost denunțat la CNA, iar urmare a măsurilor speciale de investigație întreprinse, acesta a fost reținut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare sau amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale.

Precizăm că, în perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"