NordNews
Avem ce spune

Un grup de moldoveni, întorși de la granița cu România. Reacția Poliției de Frontieră Iași

Un grup de moldovei care au încercat să intre în România pe la Vama Giurgiuleşti-Galați, în această dimineaţă, 5 august, au fost întorşi din drum de vameşii aflaţi dincolo de fâşia de frontieră. Potrivit reprezentanților de la Poliția de Frontieră din România, aceștia nu au respectat condiţiile de intrare pe teritoriul României, în contextul pandemiei de coronavirus, scrie agora.md.

E doamne ferește. Sunt foarte multe microbuze și autocare și toți stau pe loc. Care sunt cu pașaportul biometric și fără contract de muncă îi întorc înapoi”, au spus moldovenii.

Reprezentanții Poliției de Frontieră din Moldova ne-au spus că cetățenii R. Moldova au trecut vama Giurgiulești, iar mai apoi au fost verificați minuțios de către polițiștii din România.

Mai multe microbuze cu moldoveni au trecut granița. Polițiștii de frontieră din R. Moldova nu au depistat careva încălcări a cetățenilor. Din câte cunoaștem, moldovenii au fost verificați minițios la vama Galați de către polițiștii de frontieră, a spus pentru AGORA ofițera de presă de la Poliția de Frontieră, Raisa Novițchi.

La granița din România, moldovenilor li s-a spus că nu au respectat condiţiile de intrare pe teritoriul țării vecine. Mai mult, aceștia singuri ar fi renunțat la călătorie.
„Cetățenii Republicii Moldova nu au îndeplinit condiţii de intrare pe teritoriul României, în condițiile pandemiei de coronavirus. Ba mai mult, aceștia singuri au renunțat la călătorie”, a menționat pentru jurnaliștii AGORA, Denis Mihaela Lazăr, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.
Autoritățile din România atenționează, că în cazul cetățenilor moldoveni, care intenționează să călătorească din Republica Moldova, și nu se încadrează în categoriile de excepții anunțate de autoritățile române – nu au dreptul de a intra pe teritoriul României.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"