NordNews
Avem ce spune

Un grup de tineri cercetași polonezi au luat cu „asalt” consiliului raional Glodeni

Un grup de tineri cercetași polonezi au luat cu „asalt” consiliului raional Glodeni, unde s-au întâlnit cu reprezentanții administrației publice locale. Scouții polonezi au efectuat această vizită în baza unui Acord de Cooperare, semnat de președintele raionului Glodeni, Ion Leucă și președintele raionului Piotrkow, Stanisław Cubała.
 
În baza acestui document atât tinerii din Republica Moldova, cât și cei din Polonia au posibiitatea să coopereze în domeniile: cultură, educație și sport.
Viitorul relațiilor noastre depinde de voi, tinerii, iar impresiile care vă vor marca în cadrul acestei prime vizite la Glodeni se vor întipări în memoria Dumneavoastră pentru mult timp. La rândul nostru, vom fi bucuroși să veniți ori de câte ori veți dori, a spus Președintele raionului Glodeni.
Potrivit lui Ion Leucă, interacțiunea dintre raioanele Glodeni și Piotrkow ajută la păstrarea și dezvoltarea tradițiilor, culturii și religiei diasporei poloneze în Republica Moldova, subliniind că pe teritoriul raionului Glodeni funcționează două biserici catolice.
La rândul său, Krzysztof Jędrzejczyk, organizatorul vizitei cercetașilor polonezi în raionul Glodeni, a mulțumit autorităților pentru ospitalitate și a menționat că vizita este prilejuită de centenarul Independenței Republicii Polonia care va fi marcat pe 11 noiembrie.
În contextul apropiatei Sărbători Naționale – Ziua Independenței Republicii Moldova scouții polonezi au depus flori la Monumentul Libertății și Independenței Republicii Moldova din centrul orașului Glodeni.
 
 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"