NordNews
Avem ce spune

Un judecător a fost înlăturat de la examinarea contestațiilor privind numărul secțiilor de vot în diasporă

Curtea de Apel Chișinău a admis astăzi cererea de recuzare a judecătorului Ecaterina Palanciuc, asupra căreia a insistat Platforma DA. Urmează a fi ales un alt judecător, care va face parte din completul care va examina contestațiile depuse de mai multe partide privind numărul secțiilor de votare în străinătate, scrie Jurnal.md.

Ecaterina Palanciuc a fost recuzată pe motiv că a făcut parte din completul de judecată, care a menținut decizia de anulare a alegerilor locale din 2018, din Chișinău, a comentat liderul Platformei DA.

ANDREI NĂSTASE, președinte al Platformei DA: „De fiecare dată, solicitările noastre de recuzare a judecătorului Palanciuc nimereau la același complet de judecători. Astăzi, un alt complet de judecători a examinat cererea noastră de recuzare în care am invocat acest aspect al arbitrariului în actul de justiție făcut de doamna Palanciuc. Ne bucurăm că astăzi i-am ciuruit și sunt sigur că o vom face până la capăt în interesul cetățenilor noștri din Diasporă.”

La Curtea de Apel Chișinău au depus sesizări Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Unității Naționale și AUR. Formațiunile cer ca la alegerile din 11 iulie, în diasporă să fie 190 de secții, nu 146, cum a decis Comisia Electorală Centrală. De asemenea, Avocatul Poporului a depus o cerere de intervenire în proces pentru depunerea concluziilor în acțiunea de contestare a deciziei CEC privind constituirea secțiilor de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata