NordNews
Avem ce spune

Un jurnalist cunoscut s-a stins din viață, în timp ce transmitea live de la Campionatul Mondial din Qatar

Un jurnalist foarte cunoscut s-a stins din viață la numai 48 de ani, în timp ce transmitea live de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. El comenta meciul dintre Argentina și Olanda, iar la un moment dat și-a pierdut cunoștința. Este vorba de Grant Wahl de la CBS Sports. Presa internațională a scris că nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, mai ales că, pe lângă anii de experiență, nu avea o vârstă foarte înaintată. Bărbatul a reușit să participe la o mulțime de competiții sportive și să facă față stresului cu brio, însă de această dată lucrurile au stat total diferit, transmite realitatea.md.

Grant Wahl și-a început cariera în 2000. A luat parte la toate meciurile de fotbal din Campionatul Mondial 2022, iar seara trecută nu părea să fie cu nimic diferită de celelalte. Din păcate, în cea de-a doua repriză a meciului dintre Argentina și Olanda, Grant Wahl s-a prăbușit în fața celorlalți jurnaliști care se aflau la fața locului.

Toți cei prezenți au chemat o echipă medicală ce a încercat să îi acorde primul ajutor, însă fără niciun rezultat. Timp de 20 de minute, doctorii au executat mai multe exerciții de resuscitare, dar pentru jurnalistul de la CBS Sports era prea târziu.

După aflarea veștii că jurnalistul american s-a stins din viață, o mulțime de mesaje au început să apară pe rețelele de socializare. Instituțiile americane au dorit să îi aducă un ultim omagiu celui care și-a dedicat viața fotbalului.

„Întreaga familie a fotbalului american are inima frântă la aflarea veștii că l-am pierdut pe Grant Wahl. În Statele Unite, pasiunea lui Grant pentru fotbal și angajamentul său a-l promova și dezvolta în peisajul nostru sportiv au jucat un rol major în a ajuta la creșterea interesului și respectului pentru frumosul nostru joc. La fel de important, credința lui Grant în puterea jocului de a promova drepturile omului a fost și va rămâne o sursă de inspirație pentru toți”, a fost mesajul transmis de federația americană de fotbal la scurt timp după moartea jurnalistului.

Până în acest moment nu se știe care a fost cauza exactă a decesului suferit de jurnalistul american, însă se crede că este vorba despre un stop cardio-respirator. Bărbatul ar fi acuzat mai multe dureri în piept de-a lungul ultimelor săptămâni, ceea ce l-a obligat să își facă mai multe analize esențiale.

„Corpul meu a cedat în cele din urmă în fața mea. Trei săptămâni de puțin somn, stres ridicat și multă muncă îți pot face asta. Ceea ce fusese o răceală în ultimele 10 zile s-a transformat în ceva mai grav în noaptea meciului dintre SUA și Olanda și am putut simți cum partea superioară a pieptului meu a căpătat un nou nivel de presiune și disconfort. Nu aveam Covid (fac teste în mod regulat aici), dar am fost astăzi la clinica medicală de la centrul media principal și mi-au spus că probabil am bronșită. Mi-au dat un tratament cu antibiotice și un sirop de tuse puternic și deja mă simt puțin mai bine după doar câteva ore”, a declarat în urmă cu câteva zile jurnalistul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"