NordNews
Avem ce spune

Un lup a fost văzut și fotografiat în nordul Franței, pentru prima dată în ultima sută de ani

Lupii cenuşii europeni au reintrat în Franţa din Italia în anii ’90, după ce au fost vânaţi până la extincție la începutul anilor ’30. Puţinele exemplare s-au răspândit în toată ţara, dar niciunul nu a fost văzut până acum în nordul ţării, relatează Telegraph, informează digi24.ro

Lupul a fost fotografiat noaptea de o cameră de supraveghere cu infraroşu aflată în apropierea satului Londinières, în departamentul Seine-Maritime. Prefectura a declarat că experţii de la Oficiul francez de biodiversitate, o organizaţie de stat care monitorizează populaţia de lupi a ţării, „au autentificat această observaţie ca fiind cel mai probabil un lup cenuşiu”.

Traseul unui lup singur, nu în haită, nu este surprinzătoare, a spus Prefectura. Lupii tineri cutreieră de obicei singuri primăvara, când părăsesc familiile unde s-au născut pentru a găsi un partener. „Pot parcurge distanţe de câteva sute de kilometri în câteva luni înainte de a se aşeza. Distanţa maximă de la locul de naştere poate depăşi 1.500 de kilometri”, potrivit Prefecturii.
Lupii din Franța, în jur de 530 de exemplare, trăiesc în principal în Alpi, sud-estul şi estul ţării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"