NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Un medic din Rusia a fost arestat și amendat, după ce a criticat acțiunile autorităților în fața pandemiei

Anastasia Vasilieva, șefa unui sindicat al doctorilor care a criticat răspunsul autorităților în fața pandemiei a fost arestată și amendată vineri, 3 aprilie, în timpul unei deplasări pentru a verifica dotarea unor spitale de provincie, scrie europalibera.org

 

Sindicatul ei de medici Alianța doctorilor (Альянс врачей) se află de mult în vizorul autorităților, întrucât este sprijinit de principalul opozant al lui Putin, Aleksei Navalnîi. Unul din colegii Anastasiei Vasilieva a postat pe Twitter imagini ale arestării, spunând că ea a leșinat din pricina tratamentului brutal și că felul în care ea a fost arestată este “fascism adevărat”.

În final, Vasilieva a primit o amendă (pentru nerespectarea regimului izolării) și a fost eliberată, însă Amnesty International a condamnat arestarea ei, spunând că „este uluitor că autoritățile din Rusia par a se teme de critici mai mult decât de pandemia COVID-19.”
Intr-un interviu cu Europa Liberă (Radio Svoboda) pe 20 martie ea spusese că
autoritățile mint și nu vor să se afle starea dezastruoasă a sistemului medical.”
Igor Trunov, șeful secției din Moscova a Crucii Roșii a spus la rândul lui, pe 26 martie, că cel puțin 17 regiuni ale Rusiei nu au niciun ventilator și nu posedă nici un fel de echipament medical esențial.
Numărul de cazuri de COVID-19 confirmate oficial în Russia este astăzi de 5.389. Tot așa, oficial 45 de personae au murit din cauza virusului.
Astăzi, Rusia a anunțat suprimarea temporară a legăturii feroviare către enclava Kaliningrad de la marea Baltică.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata