NordNews
Avem ce spune

Un milion de dolari ar putea costa dezbaterile Zelenski-Poroşenko de pe stadionul olimpic din Kiev

Preşedintele postului public de televiziune din Ucraina, Zurab Alasania, susţine că organizarea dezbaterii electorale a candidaţilor la prezidenţiale, Petro Poroşenko şi Volodimir Zelenski, pe stadionul olimpic din Kiev ar putea costa un milion de dolari – scrie BucPress.eu
„Potrivit datelor preliminare, aproximativ un milion de dolari vor trebui cheltuiţi pentru o astfel de dezbatere” – a menţionat Alasania. Preşedintele televiziunii publice ucrainene a prezentat şi un exemplu în acest sens, amintind că desfăşurarea pe stadionul olimpic din Kiev a unui concert al Okean Elzi, cea mai populară trupă din Ucraina, a costat organizatorii 500.000 de dolari.
Alasania a explicat că dezbaterea electorală Poroşenko-Zelenski ar costa aproape dublu din cauza cheltuielilor suplimentare pentru asigurarea măsurilor de securitate la un asemenea eveniment.
Potrivit rezultatelor finale anunţate după numărarea tuturor buletinelor de vot exprimate de ucraineni la alegerile prezidenţiale din 31 martie, actorul de comedie Volodimir Zelenski a obţinut 30,24% din voturi (5.713.825 de alegători), iar preşedintele în exerciţiu, Petro Poroşenko 15,95% (3.14.523 de voturi). Astfel, cei doi se vor confrunta în turul doi al alegerilor, programat pentru data de 21 aprilie. Pe 3 aprilie, actorul de comedie Volodimir Zelenski, liderul primului tur al alegerilor prezidenţiale, i-a lansat o provocare adversarului său, Petro Poroşenko, invitându-l la o dezbatere pe stadionul olimpic din Kiev, în faţa a 70.000 de spectatori. Poroşenko, la rândul său, a postat pe Facebook o înregistrare video, în care i-a răspuns contracandidatului că acceptă provocarea, însă i-a atras atenţia că regulile dezbaterilor electorale sunt clar explicate în legea privind alegerile prezidenţiale şi i-a recomandat lui Zelenski să citească regulamentul. Totodată, Poroşenko a subliniat că „dezbaterea nu este un spectacol”. „Dezbaterile pot avea loc sub egida televiziunii publice, transmise pe toate posturile, pentru zeci de milioane de oameni. Dar, dacă vreţi stadion, stadion să fie!” – se arată în replica lui Poroşenko pentru Zelenski.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"