NordNews
Avem ce spune

Un milion de metri cubi de gaze va fi cumpărat din Polonia: „Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria R. Moldova”

Guvernul Republicii Moldova a semnat un contract pentru o achiziție de probă de un milion de metri cubi de gaze naturale între compania de stat Energocom și compania poloneză PGNiG. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă pe pagina oficială a Guvernului.

„Este prima achiziție de gaz din surse alternative din istoria Republicii Moldova. La tenderul anunțat, Energocom a primit 7 oferte.  Achiziția de probă vine să testeze capacitatea de import a gazului din surse alternative și vine să balanseze presiunea joasă în sistemul aprovizionării cu gaze naturale.

Guvernul Republicii Moldova se află în negocieri cu Federația Rusă și compania Gazprom pentru semnarea unui acord de livrare de gaze naturale pe termen lung. În condițiile scăderii presiunii din rețeaua națională de distribuție, achiziționarea din surse alternative permite menținerea livrării de gaze naturale către consumatori. Tariful achitat de cetățeni pentru gazele naturale rămâne neschimbat”, se arată în comunicatul emis de Guvern.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata