NordNews
Avem ce spune

Un minor de 15 ani, a sustras 18 mii de lei dintr-un automobil

Un minor, în vârstă de 15 ani, a fost reținut de poliție, fiind suspectat de sustragerea a circa 18 000 de lei dintr-un automobil.

La data de 16 iulie curent, Poliția a fost alertată despre un furt din satul Bălăbănești, raionul Criuleni. Imediat, la fața locului s-a deplasat grupa operativă și Serviciul Investigații Infracțiuni din cadrul Inspectoratului de Poliție Criuleni al IGP.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că o persoană necunoscută a spart geamul unui automobil de marcă ”Volkswagen Tiguan”, care era parcat în faţa porţilor gospodăriei unui locuitor al satului Bălăbănești, de unde a sustras 17 905 de lei.
În urma unui complex de măsuri speciale de investigaţii, pe urme fierbinţi, în aceeași zi, a fost stabilit și reținut făptuitorul.
Audiat de polițiști, minorul și-a recunoscut vinovăția, relatând că a observat pe bancheta din față a automobilului o bancnotă de 50 de lei, fapt ce l-a determinat să deterioreze geamul automobilului, cu ajutorul unor pietre. Ulterior, scotocind prin mașină a găsit în torpedoul acesteea o sacoșă de culoare neagră în care se aflau circa 18 mii de lei, pe care a sustras-o.
Potrivit Poliției, tânărul face parte dintr-o familie social vulnerabilă.
Actualmente, minorul este cercetat în stare de libertate.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. art.186 alin. 2 ”Furtul” Cod Penal al Republicii Moldova, conform căruia persoana culpabilă se pedepseşte cu amendă în mărime de la 15000 la 100000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.
La moment se desfăşoară acţiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație pentru acumularea materialului probatoriu.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"