NordNews
Avem ce spune

Un moldovean a intrat în România, la volanul unui camion căutat de autorităţile spaniole

Un camion de marca DAF; căutat de autorităţile spaniole, a fost depistat de poliţiştii de frontieră din România. Incidentul a avut loc ieri, 12 ianuarie, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Camionul era condus de un cetățean al Republicii Moldova, care a spus că nu avea cunştinţă despre situaţia vehicului, scrie deschide.md.
Poliţiştii din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, judeţul Iaşi, au verificat, la trecerea frontierei, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 54 de ani, care s-a prezentat conducând un ansamblu auto, format dintr-un autocamion şi o semiremorcă, înmatriculat în Bulgaria.

„Existând suspiciuni cu privire la autocamion, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat faptul că mijlocul de transport în cauză figurează ca fiind declarat furat, alertă introdusă de către autorităţile din Spania. Totodată, s-a mai stabilit faptul că documentul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control, nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals”, scrie într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră din România. 

Şoferul le-a spus poliţiştilor că el este doar angajat al firmei căreia îi aparţine mijlocul de transport şi nu ştie că acesta ar fi fost căutat de autorităţi.

Oamenii legii fac cercetări pentru tăinuire, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, iar mijlocul de transport a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"