NordNews
Avem ce spune

Un moldovean încercat să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană în ajunul Anului Nou

În ajunul Anului Nou, polițiștii de frontieră din Copceac au dejucat planurile unui conațional care intenționa să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul și-a justificat acțiunile prin faptul că avea interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei, informează Poliția de Frontieră, scrie deschide.md.

 

Astfel, pe direcția localităților Copceac – Cairaclia, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac au observat o persoană de gen masculin, care se deplasa pe jos pe traseul național și care la un moment și-a schimbat direcția de deplasare.

 

O perioadă de timp acțiunile bărbatului au fost monitorizate și la doar câțiva metri de la linia frontierei cu Ucraina, polițiștii de frontieră au reținut necunoscutul, care era bine determinat să ajungă pe teritoriul țării vecine.

 

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana era un cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani, originar din orașul Slobozia. Acesta avea asupra sa buletinul de identitate, dar și pașaportul.

 

Audiat, bărbatul a comunicat că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei întrucât a încălcat termenul de ședere. Motivul pentru care dorea să traverseze ilegal frontiera de stat era serviciul în orașul Odesa. Ca urmare, conaționalul a decis să pătrundă pe teritoriul statului vecin într-un mod ce nu se încadrează în normele legale de traversare a frontierei de stat.

 

În repercursiunea celor depistate, s-a întocmit proces verbal de constatare a unei infracțiuni, iar cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD, conform art. 27, art. 362 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata