NordNews
Avem ce spune

Un oficial rus pretinde că Ucraina a atacat un sat de pe teritoriul Rusiei

Forțele ucrainene au lovit un sat din apropierea graniței dintre Rusia și Ucraina, rănind un localnic, a declarat marți guvernatorul regiunii ruse Belgorod, potrivit Reuters, scrie digi24.ro

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a făcut anunțul pe Telegram, fără să precizeze dacă satul Golovcino a fost atacat cu artileria, cu mortiere, rachete sau dacă a fost un atac aerian.

Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicopterele un depozit de combustibil în Belgorod, un depozit de muniții, dar și mai multe sate din apropierea graniței.

De asemenea, Ucraina susține că a scufundat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul Moskva, o lovitură dură pentru Rusia. Deși a recunoscut că nava s-a scufundat, Rusia pune incidentul pe seama unui incendiu la bord, provocat de o explozie accidentală în sala de muniții. În plus, soarta marinarilor de la bord este necunoscută, Ucraina pretinzând că marea majoritate a echipajului de circa 500 de oameni a pierit în mare, în vreme ce Moscova păstrează secrete aceste date, dar pretinde că echipajul navei a fost salvat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"