NordNews
Avem ce spune

Un oligarh turc a fost jefuit de către nouă moldoveni

Un cunoscut oligarh din Turcia a fost jefuit în propria casă din Eskisehir de mai mulți moldoveni. 9 cetățeni moldoveni au fost reținuți de către oamenii legii fiind suspectați de comiterea infracțiunii, scrie deschide.md.

În noaptea de 18 mai, președintele companiei „Sarar grup”, Cemalettin Sarar, și soția acestuia au fost luați ostatici și bătuți până nu le-au spus tâlharilor unde se aflau obiectele de valoare.
Procuratura din Eskisehir a pornit un dosar penal pe acest caz. Polițiștii au analizat toate înregistrările video din curtea casei, iar experții au luat toate amprentele pe care le-au lăsat tâlharii la locul crimei.
Ca urmare a investigației, s-a constatat că infractorii au pătruns pe teritoriul locuinței prin grădină. Amprentele au coincis cu datele unei moldovence, Lilia Drăgușan, care a lucrat în 2014 în calitate de menajeră în familia omului de afaceri.
La 15 ore după jaf, Drăgușan a fost reținută la domiciliul său.
Moldoveanca a mărturisit poliției toate detaliile crimei, în urma cărora polițiștii au denunțat informații despre ceilalți suspecți la Interpol.
Toți suspecții au fost reținuți la frontiera dintre Bulgaria și Turcia. Toți cei 8 moldoveni au fost încarcerați la Sofia.
Ministerul turc de Externe a trimis o cerere oficială pentru extrădarea a 4 bărbați și 4 femei autorităților din Turcia.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"